header banner
Default

Tesla heeft vertrouwen en verkocht geen Bitcoin in de tweede kwartaal van 2023


Tesla en Bitcoin

De relatie tussen Tesla en Bitcoin is op zijn minst vreemd te noemen. Begin 2021 kocht Tesla namelijk voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin en niet veel later besloot het om de digitale munt niet meer te accepteren als betaalmiddel vanwege klimatologische bedenkingen.

Voor nu lijkt men binnen Tesla even de aandacht op andere dingen te hebben. We horen weinig meer over Bitcoin uit de hoek van Tesla, behalve dat het nu al vier achtereenvolgende kwartalen niets verkocht heeft.

Op zich is dat bijzonder te noemen, gezien Bitcoin het de afgelopen maanden goed deed. Wat dat betreft had dit een interessant moment kunnen zijn om te verkopen voor het Tesla van Elon Musk. Dat ze dat niet doen geeft aan dat er binnen Tesla nog wel vertrouwen is in de toekomst van Bitcoin.

Beter dan verwacht

VIDEO:

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Tesla de afgelopen maanden beter presteerde dan verwacht. De winst per aandeel kwam binnen op 0,91 dollar, terwijl de analisten hadden ingezet op 0,90 dollar. De omzet was met 24,9 miljard dollar in Q2 2023 ook 0,81 procent hoger dan verwacht.

Ondanks het feit dat Tesla boven verwachting presteerde in Q2 2023, reageerde het aandeel niet positief op de cijfers. Sterker nog, het aandeel viel in de na-handel met 4,19 procent naar beneden naar een koers van 279,07 dollar.

Wat dat betreft begint het er op te lijken dat het positieve momentum van de markt langzaam wegvalt. Is het moment daar voor een terugkeer naar de realiteit? We hebben de afgelopen 15 maanden immers 10 agressieve renteverhogingen van de Federal Reserve moeten verwerken en de aandelenmarkt blijft maar stijgen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Bryan Baker

Last Updated: 1702641962

Views: 1018

Rating: 3.6 / 5 (73 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Bryan Baker

Birthday: 1936-02-08

Address: 0399 Osborne Falls Suite 592, Richardview, AR 10722

Phone: +4800324461982088

Job: Article Writer

Hobby: DIY Electronics, Cycling, Basketball, Beekeeping, Woodworking, Running, Tea Brewing

Introduction: My name is Bryan Baker, I am a Adventurous, Gifted, accomplished, forthright, dear, irreplaceable, Precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.